Oljefyring på Wall Street

Børs

Investorene i USA ristet av seg den geopolitiske usikkerheten tirsdag kveld.Dow Jones endte opp 0,11 prosent til 17.812,19, mens den bredere S&P 500-indeksen steg 0,12 prosent til 2.089,14.Teknologitunge Nasdaq klatret marginale 0,01 prosent til 5.102,81.OljeprisenStigende oljepriser sendte energisektoren oppover.Sektoren som helhet steg 2,2 prosent, melder Marketwatch.Tirsdag kveld handles Brent spot-olje for 46,12 dollar fatet, opp 2,4 prosent.Tyrkia skjøt nytt russisk jagerfly– Det er viktig nå å roe ned situasjonen, sier utenriksminister Børge Brende (H) etter Tyrkias nedskyting av et russisk kampfly.– Det er oppstått en meget alvorlig situasjon etter den tyrkiske nedskytingen av et russisk, militært fly, sier Brende i en uttalelse til NTB.Tyrkia informerte Norge og de andre NATO-landene om nedskytingen på et hastemøte i alliansen tirsdag kveld. Tyrkerne sier det russiske flyet ble skutt ned ettersom det krenket tyrkisk luftrom. Det avviser Russland.BNPDet amerikanske bruttonasjonalproduktet (BNP) steg 2,1 prosent annualisert i tredje kvartal 2015, viser reviderte tall.Økningen var som ventet.I forrige måned ble det rapportert en vekst på 1,5 prosent.BoligpriserS&P Case Shiller boligprisindeksen i USA steg med 5,45 prosent fra september i fjor til september i år. Indeksen kom inn på 182,81, mot 182,53 i august.Det var ventet en økning på 5,15 prosent.Consumer confidenceTall fra The Conference Board viser at consumer confidence-indeksen i USA var 90,4 i november, mot 99,1 i oktober.Det var ventet en indeks på 99,5. 

Nyheter
Børs