Oslo Børs åpner opp

Oslo Børs klatrer oppover torsdag.

Foto: AP
Børs

I kjølvannet av at Fed sendte børsene i New York i været onsdag kveld, åpner Oslo Børs opp torsdag.Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 631,70, opp 0,73 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 329 millioner kroner.Også på børsene ellers i Europa er det oppgang torsdag morgen. Franske CAC40 stiger 0,68 prosent, mens FTSE 100 i London er opp0,54 prosent. DAX i Frankfurt klatrer 1,37 prosent.OljeprisenBrent-oljen (spot) stiger torsdag 0,61 prosent til 44,49 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,17 prosent til 40,82 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 44,15 dollar fatet ved børsslutt onsdag.Møtereferatet til Federal Reserve viste onsdag kveld at medlemmene i Fed er «litt mer forsiktige rundt renteøkninger», sier analytiker i Price Futures Group, Phil Flynn, til The Wall Street Journal, ifølge TDN Finans.- Hvis det er tilfelle vil det bety litt svakere dollar og mulighet for sterkere energietterspørsel, sier analytikeren.Oljeprisene falt onsdag etter at tall fra USAs energiinformasjonskontor (EIA) viste lagerbygging i forrige uke, mens statistikk fra American Petroleum Institute (API) dagen før viste et lagertrekk.Ifølge The Wall Street Journal produserer samtidig Saudi-Arabia og Russland for fullt, samt at USAs produksjon ikke har falt like mye som mange ventet tidligere i år. I tillegg ventes det økt eksport fra Iran senere i år.Statoil stiger 0,15 prosent til 137,00 kroner.Mer enn infrir BW LPG har lagt frem sine tall for 3. kvartal, og selskapet mer enn innfri analytikernes forventninger - både på topp- og bunnlinjen.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 106,17 millioner dollar i 3. kvartal 2015, mot 87,47 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 89,0 millioner dollar.Aksjen klatrer 6,71 prosent til 66,80 kroner.Resultater Også flere andre selskaper har publisert tredjekvartalstall torsdag morgen. Du kan se alle her !Awilco Drilling er ett av disse. Riggselskapet hever både inntektene og resultatet , og aksjen stiger 7,90 prosent til 39,60 kroner.Oljeknøttet Panoro Energy tapte derimot igjen penger i 3. kvartal . Aksjen er ned 5,26 prosent til 0,90 kroner.Storm Real Estate mangedoblet bunnlinjen , og energimyggen Wentworth Resoucres leverer fremdeles røde tall . Aksjene er foreløpig uendret.Inntektene faller og underskuddet vokser for Bergen Group. Aksjen er ned 20,00 prosent til 0,72 kroner.Ny kontrakt Seismikkselskapet Polarcus melder at de har signert en ny kontrakt. Hvem kunden er er ikke kjent.Avtalen omfatter et 3D-seismikkprosjekt offshore Egypt med bruk av Plarcus' RightBAND-teknikk, og arbeidet vil starte i løpet av 4. kvartal 2015.Aksjen stiger 12,12 prosent til 0,37 kroner på Oslo Børs.

Nyheter
Børs