Pustepause i New York - duo gikk amok i debuten

Samtidig ble en annen duo straffet i forkant av kjempeoppkjøp.

nyse
Børs

De amerikanske børsene tok en pust i bakken etter gårsdagens rally.Dow Jones falt 0,02 prosent til 17.732,75, Nasdaq 0,03 prosent til 5.073,64, mens den bredere S&P 500-indeksen gikk tilbake 0,11 prosent til 2.081,24.«Fryktindeksen» VIX (CBOE) ble handlet rundt 17.Taperne var marginalt flere enn vinnerne på NYSE, der 820 millioner aksjer ble omsatt for nærmere 3,6 milliarder dollar.Amerikanske statsrenter trakk noe ned, med «10-åringen» på rundt 2,24 prosent.Dollaren svekket seg rundt 0,5 prosent mot verdens ledende valutaer, med EURUSD på 1,073.På råvarebørsen falt WTI-oljen 0,5 prosent til 40,54 dollar, mens gullprisen steg 9,20 dollar til 1.077,90 dollar per unse.- Fed leverte varene Flere styremedlemmer i Federal Reserve var på talerstolen torsdag, og de gjentok budskapet fra gårsdagens referat fra forrige rentemøte om en gradvis tilstramning av pengepolitikken.For eksempel er Atlanta Fed-sjef Dennis Lockhart «komfortabel med snart å komme seg bort fra nullrente».- Én ting markedet har manglet er tilliten til Fed, og Fed leverte i går budskapet markedet trengte å høre, sier direktør Mike Baele hos The Private Client Reserve, U.S. Bank til CNBC.På makrofronten kom dagens jobbtall inn som ventet, mens industri-indeksen Philly Fed og ledende indikatorer overrasket positivt.- Det økonomiske klimaet er ikke det beste, men det blir ikke verre og det er gode nyheter, sier sjefstrateg Bruce McCain i Key Private Bank til CNBC.Dårlig helse, Intel-rallyHelseforsikringsgiganten UnitedHealth tynget mest av Dow-komponentene, og falt hele 5,7 prosent til 110,63 dollar etter at selskapet kuttet i guidingen for helåret 2015.Forklaringen er lavere enn ventet aktivitet på helsemarkedsplassene satt opp av Affordable Care Act.Pfizer falt 3,1 prosent til 32,29 dollar og Allergan 2,8 prosent til 302,05 dollar på meldinger om at de to skal være nær en avtale der førstnevnte kjøper opp det irske selskapet.Meldingen kommer etter det amerikanske finansdepartementets uttalelser om at det vil prøve å innføre restriksjoner på skattemotivert sammenslåing på tvers av kontinenter.Farmasisektoren ble dermed den svakeste av de ti viktigste delindeksene i S&P 500, mens nyttesektoren trakk opp.Et lyspunkt blant enkeltaksjer var Intel, som steg 3,4 prosent til 34,30 dollar.Vi merker oss også at Best Buy falt 2,1 prosent til 30,67 dollar etter kvartalstall.Debuterte med et smellDagens to børsdebutanter steg ganske så friskt.Square, som spesialiserer seg på mobile betalingsløsninger, startet med en prising på ni dollar aksjen og rundt tre milliarder dollar, men endte dagen opp over 45 prosent til 13,07 dollar.Tinder-morselskapet Match Group startet på 12 dollar aksjen og en prising på 2,8 milliarder dollar, og spratt opp over 22 prosent til 14,67 dollar.

Nyheter
Børs