Restrukturering preger Havyard

Fosnavåg-baserte Havyard tapte penger på driften i 3. kvartal, men venter snart gevinst fra omstilling.

fosnavåg, sævik
Børs

Havyard melder om et resultat etter skatt på 6,9 millioner kroner i 3. kvartal 2015, mot 13,9 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per aksje ble 0,30 kroner, mot 0,63 kroner ved samme korsvei i fjor.Resultatet før skatt ble 4,9 millioner kroner, sammenlignet med 17,4 millioner kroner i fjor.Driftsresultatet (EBIT) ble minus 2,1 millioner kroner, mot pluss 16,3 millioner kroner året før.Driftsinntektene beløp seg til 492,7 millioner kroner, sammenlignet med 548,0 millioner kroner i 3. kvartal 2014.RestrukturererReduksjonen i inntektene kommer ifølge selskapet hovedsakelig av lavere aktivitet på skipsverftet i Leirvik.- EBIT-marginen sterkt påvirket av omstruktureringskostnader og lavere aktivitet enn planlagt og dermed lavere kapasitetsutnyttelse i de fleste forretningsområder, skriver styret i rapporten.Selskapet melder for øvrig om god ordreinngang i alle forretningsområder.- Mange nye prosjekterOm fremtidsutsiktene skriver Havyard at selskapet har over tid hatt en differensieringsstrategi «der vi har utviklet og levert produkt for fiskeri, oppdrett og fornybar energi. Vi opplever god aktivitet og mange nye prosjekter i disse segmentene».- Vi fortsetter å hente ut økning i konkurransekraft gjennom omstilling, effektivisering og nedbemanning for tilpasning av kapasitet, og dette vil gi positive utslag fra starten av 2016.- Vi samarbeider med kunder om å utvikle nye konkurransedyktige produkter.Utsatt leveranse Selskapet varsler videre om utsatt leveranse av bygg nr. 123 til Marine Platforms Ltd. fra juni 2017 til juni 2018.- Kunde har rett til å kansellere kontrakt innen mars 2016 mot innbetaling av avtalt beløp. Utsettelsen har ingen påvirkning på regnskapet for 3. kvartal 2015, heter det.Her er rapporten og presentasjonen.

Nyheter
Børs