Ser mulig skattesmell for lakseyndling - gjentar salg

Norne Securities mener ny oppdrettsskatt på Færøyene kan komme til å redusere resultat per aksje ned 6-7 prosent.

Børs

Landsstyret på Færøyene foreslår en konsesjonsskatt på fem prosent på all fisk som tas ut av merdene. Det skriver Intrafish tirsdag, ifølge TDN Finans.Analytiker Karl-Johan Molnes i Norne Securities skriver i en fersk oppdatering at et nytt skatteregime for oppdrettsselskapene på Færøyene kan komme til å redusere Bakkafrosts EPS med 6-7 prosent dersom den bli godkjent.Han viser til at den foreslåtte skatteendringen vil medføre ar skatteraten på oppdrettsinntekter øker fra 0,5 prosent til 5, 0 prosent.Mens skatteraten på oppdrettsresultat senkes fra 4,5 til 0,0 prosent.- Det betyr at regjeringen tar 4,5 prosent av inntektene istedenfor resulatatet, kommenterer Molnes.For lakseselskapet Bakkafrost estimerer at analytikeren at skatten selskapet betaler kan øke med 25 prosent, avhengig av kostnadsnivå. - Dette vil i tilfelle barbere EPS med 6-7 prosent, skriver Molnes i oppdateringen.Norne Securities gjentar salgsanbefalingen, med kursmål 200 kroner.Akkurat nå: Bakkafrost omsettes for  236 kroner, ned 2,68 prosent på Oslo Børs.

Nyheter
Børs