Søndagens aksjetips

Det kan være rom for oppgang mot 635-nivået, men det er samtidig svakhet å spore i chartene.

børs, børsen, megler
Børs

Etter en uke med et fall på 2,9 prosent og flere små salgssignal steg hovedindeksen 2,8 prosent sist uke, fra 608,87 til 625,81.Den siste måneden har hovedindeksen da steget 2 prosent. De siste 12 månedene er den nå opp 3,9 prosent. Så langt i år har indeksen likevel steget 8,6 prosent.Omsetningen var ikke mye å skryte av, men det var balanse mellom den og utviklingen, med en liten nedgang fredag da hovedindeksen korrigerte ned 0,37 prosent.RSI passerte 50-nivået igjen, men det er fremdeles svakhet å spore i RSI-chartet, med fallende trendlinjer i toppen og brudd på den første stigende trendlinjen. Brudd på den neste også vil bekrefte svakheten.Selv om RSI ligger over 50-nivået, spøker det dermed fremdeles for et eventuelt rally inn mot jul og nyttår. I tillegg til å fortsette over 50-nivået må de fallende trendlinjene også brytes for å signalere videre oppgang forbi 635-nivået og den fallende trendlinjen.Sannsynligheten for ny oppgang forbi tidligere all-time high på 666,68 intradag, på denne siden av nyttår, er imidlertid ikke blitt nevneverdig mye større. Før det kan skje er det par fallende trendlinjer i toppen av RSI-chartet som må brytes. Men før det må hovedindeksen bryte tilbake gjennom 635 og den fallende trendlinjen, på stigende omsetning.Kommende uke ligger trusselen fremdeles på nedsiden. Det er flere små tekniske støttenivået, med det viktigste på 608-605 nivået. Skulle det bli brutt kan hovedindeksen i første omgang fortsette ned mot 600-597-nivået.Skulle også det nivået bli brutt kan hovedindeksen fortsette ned mot 565-nivået og den stigende trendlinjen i bunnen av chartet.

 

Nyheter
Børs