Strateg stokker om - anbefaler åtte aksjer

Nordea-strateg Erik Roland forteller om sine favorittaksjer på Oslo Børs.

Erik Roland. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.
Børs

I løpet av forrige uke klatret hovedindeksen på Oslo Børs 2,4 prosent. I samme periode la Nordea-porteføljen på seg 1,6 prosent.Verst gikk det med Bakkafrost og Tanker Investments som begge falt 2,5 prosent.Best gikk det med Storebrand, Lerøy Seafood og Ocean Yield. Førstnevnte la på seg 5,8 prosent mens de to sistnevnte kunne vise til en kursoppgang på 4,8 prosent.Strategene velger nå å kvitte seg med Tanker Investments til fordel for DNB.Les også: En investering på 10.000 ville blitt til 4,7 millioner- Vi tar denne uken inn DNB i ukeporteføljen. Aksjen har den siste tiden blitt tynget av mye usikkerhet rundt kapitaldekningskrav og frykt for hvordan en økonomisk nedgangskonjunktur i Norge vil ramme banken. Dette er temaer som det er naturlig å tro vil få mye fokus på kapitalmarkedsdagen selskapet holder onsdag denne uken, slår strategene fast.Nordea tror det er mye negativt priset inn i aksjen i forkant av kapitalmarkedsdagen og at det kan bli en positiv trigger for aksjen.Kursmålet settes til 128 kroner.Ukeporteføljen består av følgende aksjer:

  • Protector ForsikringProtector Forsikring
  • Lerøy Seafood GroupLerøy Seafood Group
  • StorebrandStorebrand
  • HavfiskHavfisk
  • Ocean YieldOcean Yield
  • ZalarisZalaris
  • BakkafrostBakkafrost
  • DNBDNB

Nyheter
Børs