Tror børstaper skal stige 77 prosent

Golden Ocean har vært et sorgens kapittel på Oslo Børs. Nå ser meglerhus en kraftig oppside.

Meglerbordet hos DNB Markets. Aksjer Aksjehandel Børs Børskurs Økonomi Foto:
Børs

John Fredriksens bulkrederi Golden Ocean legge frem tall for 3. kvartal i morgen. «En svakere utvikling i tørrbulkmarkedet enn ventet så sent som i begynnelsen av august gjør at vi har tatt ned de kortsiktige estimatene», skriver DNB Markets i en oppdatering.Meglerhuset venter en EBITDA for 3. kvartal på 7,6 millioner dollar, hvilket er 2 millioner dollar over konsensus. Videre ventes et netto resultat på minus 11,9 millioner dollar, mot konsensus på minus 20 millioner dollar.«Utsiktene for likviditet og kontantstrøm fremover vil imidlertid kunne få mer oppmerksomhet enn Q3-tallene ved presentasjonen», slås det fast.Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på Golden Ocean, men har tatt kursmålet ned til 2,9 dollar praksje (rundt 25 kroner pr aksje).Mandag ettermiddag går Golden Ocean for 14,10 kroner, opp 5,6 prosent. Siden nyttår har aksjen stupt 59 prosent.Oppsiden er på 77 prosent, dersom kursmålet innfris.

Nyheter
Næringsliv