Tungvekter tynget børsen - rød ukeavslutning i Oslo

Oslo Børs falt på en relativt kjedelig fredag, og særlig én tungvekter ledet an i nedturen.

Børs

Pilene pekte nedover på Oslo Børs fredag, etter å ha beveget seg rundt nullpunktet gjennom dagen.Hovedindeksen endte på 625,81, ned 0,37 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for om lag tre milliarder kroner.Dagens utvikling kom i kjølvannet av at børsene i både USA og Asia har tatt seg en pustepause.Olje og Europa Toneangivende Europa-børser steg ved børsens stengetid.Britiske FTSE 100 var opp 0,35 prosent, mens tyske DAX og CAC 40 steg hhv. 0,53 og 0,20 prosent.Den foreløpige forbrukertillitsindeksen for eurosonen kom inn på minus 6,0 i november. Konsensus lå ifølge Bloomberg på minus 7,5.Ellers sa sentralbanksjef Mario Draghi fredag ifølge Bloomberg News at ECB vil gjøre det som trengs for å få inflasjonen i eurosonen raskt opp. Han sa samtidig at lavere inflasjon var den største faren for prisstabiliteten og at styrken i den underliggende økonomiske gjeninnhentingen i eurosonen var beskjeden.Brent-oljen (spot) steg fredag ettermiddag med 0,77 prosent til 44,56 dollar fatet, etter å ha vært rundt 44 dollar fatet ved stengetid i Oslo i går. WTI-oljen steg med 3,36 prosent til 41,84 dollar fatet.Investorene er stadig vekk usikre på tilbudssiden.- Markedet er litt engstelig for at iransk olje kan komme inn i markedet, sier investeringsanalytiker Daniel Ang i Phillip Futures til Reuters.På Oslo Børs falt Statoil 0,74 prosent til 133,60 kroner, etter å ha gjort et funn på Visund-feltet i Nordsjøen.Fredriksen-trio i rødt Utslagene i Oslo var i dag generelt ganske små blant de mest omsatte aksjene.Seadrill var blant aksjene som utmerket seg negativt med et fall på 0,93 prosent til 53,40 kroner, mens Hydro trakk opp 1,75 prosent til 33,12 kroner.Archer falt på sin side 5,27 prosent til 8,62 kroner, og hevdet seg som nummer fire på taperlisten. Golden Ocean var på plassen foran, med et fall på 7,93 prosent til 13,35 kroner.En annen John Fredriksen-investering, Deep Sea Supply, falt 5,00 prosent til 1,52 kroner etter dagens kvartalsrapport. Rederiet tjente dobbelt så mye på driften som ventet, men varsler tøffe tider og nye fartøy i opplag.BW LPG fortsatte oppgangen i kjølvannet av gårsdagens kvartalsrapport, og steg nye 2,12 prosent til 69,75 kroner.DNB tynget børsen DNB endte ned 3,16 prosent til 110,30 kroner fredag. Aksjen var dagens mest omsatte med 557 millioner kroner, og dro dermed ned børsen.Selskapets hovedkontor i Oslo ble fredag formiddag evakuert etter en bombetrussel.DNB skal ellers holde kapitalmarkedsdag i London neste uke, og analytikerne venter at det blir fokus på kostnadsbildet, kapitalkrav og kredittkvaliteten, særlig i den oljerelaterte porteføljen.Analytiker Geir Kristiansen i Fondsfinans håper ifølge TDN Finans at ledelsen vil snevre inn tapsguidingen og være lavere enn det som ventes i markedet nå, samt si mer om kostnadsguidingen.- Vi tror at ledelsen vil være nokså fremoverlent, og at de stort sett opprettholder guidingen, sier Kristiansen.Sveaas-rederi til bunnsBlant aksjene som falt mer enn de nevnte Fredriksen-aksjene utmerker det Christen Sveaas-kontrollerte rederiet Western Bulk seg.Aksjen falt mest av alle med en nedgang på 18,60 prosent til 1,75 kroner. Serodus fulgte bak på taperlisten med et fall på 8,61 prosent til 2,44 kroner.I andre enden finner vi Intex Resources, som spratt opp 12,77 prosent til 53 øre. Omsetningen var imidlertid lav.Bak fulgte Farstad Shipping, med en oppgang på 10,19 prosent til 17,30 kroner.

Nyheter
Børs