Ukesrekord på Wall Street

De amerikanske markedene fikk seg et løft fredag, og en aksje steg 25 prosent.

New York Stock Exchange in New York AP Photo/Mark Lennihan
Børs

De amerikanske markedene steg bredt fredag, og for S&P ble det den beste uken så langt i år.Denne uken har rentebeskjeden fra FED stått sentralt, og også fredag var det utsiktene til utviklingen i pengepolitikken som stod i fokus.Flere styremedlemmer i Federal Reserve var på talerstolen torsdag, og de gjentok budskapet fra onsdagens referat fra forrige rentemøte om en gradvis tilstramning av pengepolitikken.For eksempel er Atlanta Fed-sjef Dennis Lockhart «komfortabel med snart å komme seg bort fra nullrente».- Én ting markedet har manglet er tilliten til Fed, og Fed leverte i går budskapet markedet trengte å høre, sier direktør Mike Baele hos The Private Client Reserve, U.S. Bank til CNBC.Dow Jones steg dermed 0,51 prosent til 17.823,81, Nasdaq la på seg 0,62 prosent til 5.104,92, mens S&P 500 steg 0,38 prosent til 2.089,17.Sistnevnte var opp 3,27 prosent i løpet av uken, og satt med det ny ukerekord for 2015. Dow steg 3,64 prosent denne uken, mens Nasdaq var opp 3,59 prosent.KvartalstallResultatsesongen er fortsatt ikke over, og blant de mer kjente selskapene som la frem tall i går finner vi sko- og kleskjedene Footlocker og Abercrombie & Fitch.Førstnevnte leverte bedre enn ventet på både topp- og bunnlinjen, og salget økte med 8,7 prosent, mot analytikernes forventning om 6,2 prosent. Aksjen steg dermed 5,67 prosent til 65,02 dollar.A&F la på sin side på seg hele 25,04 prosent til 24,37 dollar. Det skjedde etter at selskapet tjente 37 cent per aksje, mot ventede 22 cent.

Nyheter
Børs