Venter ingen kioskvelter fra Yellen

I kveld kl 20.00 norsk tid publiseres referatet fra siste rentemøte i Fed. Sjeføkonom i Handelsbanken Capital Markets, Kari Due-Andresen venter ingen store overraskelser.

federal reserve
Børs

- Som kjent valgte den pengepolitiske komiteen å holde styringsrenta uendret ved oktobermøtet, og gjentok at de må se videre bedring i arbeidsmarkedet og de må kunne føle seg rimelig sikre på at inflasjonen er i ferd med å ta seg opp før de vil sette opp renta, skriver sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken Capital Markets i en oppdatering onsdag morgen.Hun peker på at referatet kan gi ytterligere informasjon om den interne diskusjonen i Fed, og om den trakk i mer dueaktig eller haukeaktig retning. - Vanligvis gir referatet fra Fed nyttig tilleggsinformasjon og bidrar ofte til markedsreaksjoner, men denne gangen skal det nok noe til, kommenterer sjeføkonomen, gog fortsetter;- Som kjent fikk vi etter Feds siste rentemøte en positiv overraskelse fra det amerikanske arbeidsmarkedet, med både utvikling i sysselsetting og lønnsvekst sterkere enn konsensusforventningen. Som følge av dette venter nå et flertall av analytikerne en renteheving i desember, og flere av medlemmene i Feds pengepolitiske komite (FOMC) har den siste tiden hintet om at dette er en mulighet. Det skal altså noe til for at Fed-referatet endrer den gjeldende markedsoppfatningen.

Nyheter
Børs