Vimpelcom-høring før jul

Kontrollkomiteens høring om korrupsjonssaken i Vimpelcom blir holdt før jul, sier komitéleder Martin Kolberg (Ap).

Børs

Høringen vil bli 16. desember, ifølge Aftenposten. Avisen mener også å vite at både tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunder og de fire Telenor-toppene som er permittert, vil bli kalt inn til den nye høringen.Detaljene blir først kjent og endelig bekreftet etter et forberedende møte i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité tirsdag ettermiddag.– Vi ser definitivt for oss at det blir høring før jul, men datoen og alt annet får vi opplyse om etter at vi har hatt vårt forberedende møte, sa komitéleder Martin Kolberg på vei inn til møtet tirsdag ettermiddag.Kolberg legger til at det er helt nødvendig med en ny høring, sett i lys av alle opplysningene som er blitt kjent siden den forrige Telenor-høringen i kontrollkomiteen tidligere i høst.– Vi ønsker spesielt å få klarhet i hva Næringsdepartementet visste og ikke visste, og hvorfor ikke sannheten kom fram i forrige runde, sier han.Kolberg ser ikke noe problematisk i at det holdes høring på Stortinget samtidig som politiet etterforsker saken.– Jeg forutsetter at de som kommer til oss, bidrar til å kaste lys over saken ved å fortelle sannheten. Vår oppgave er å kontrollere om departementet har gjort hva det skal gjøre. Men for å komme dit, er det avgjørende å finne ut hva Telenor visste og når, og hva de har informert departementet om. Da får vi et bilde av det som er vår primæroppgave, nemlig å kontrollere hva statsråden har gjort, sier Kolberg.

Nyheter
Næringsliv