Aksje til topps på nyheter

Børsen er nervøs tirsdag morgen, mens ferske nyheter sender aksjer rett opp. (Oppdatert 09.18)

Børs

Oslo Børs åpnet som ventet opp tirsdag. Etter få minutters handel stod hovedindeksen i 591,94, opp 0,14 prosent. Et kvarter senere har imidlertid stemningen snudd, og hovedindeksen faller 0,07 prosent til 590,69.På nyhetsfronten begynner ting å roe seg kraftig ned før jul.«Verdens børser har bølget frem og tilbake de siste dagene, noe som for øvrig gjenspeiler børsåret 2015. De toneangivende indeksene ligger an til å ende innefor et intervall på +/-8 %, noe som må ansees for å være et svakt år for aksjer. Vi forventer derimot at 2016 og 2017 blir vesentlig bedre da amerikansk økonomi omsider har blitt selvdreven. Mao. kan 2016 og 2017 bli år der USA drar resten av verden fremover. Utvalgte hendelser i dag; Makro: US GDP, Existing Home Sales», skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens morgenrapport fra Netfonds.Oljeprisen Ved børsens åpning Brent-oljen omsatt for 36,47 dollar fatet, opp 0,33 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,59 prosent til 36,02 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje også omsatt for 36,47 dollar ved børsslutt mandag.Les også: - Det er krefter som virker i motsatt retning Ifølge Bloomberg News ventes oljelagrene i USA å ha steget med ytterligere 1 million fat når USAs energiinformasjonskontor (EIA) onsdag offentliggjør sine tall for uken frem til 18. desember.- For tiden dreier alt seg om markedsandeler og mot. WTI fortsetter å bevege seg nedover, og volatiliteten bør bidra til at det etableres et bunnivå, sier investeringssjef i Ayers Alliance Securities i Sydney, Jonathan Barratt, til Bloomberg News.Statoil faller 1,00 prosent til 118,90 kroner fra start.Flere ansatte i Statoil er sparket i forbindelse med det selskapet omtaler som korrupsjon og bedrageri avdekket gjennom interne granskninger.- Det er en blanding av bedrageri og korrupsjon i den forstand at enkelte ansatte har oppnådd en fordel for seg selv. Men det er bedrageri i forhold til selskapet Statoil, sier leder for Statoils antikorrupsjonsgruppe, Carine Smith Ihenacho, til NRK.Enighet for NSG Norske Skog har kommet til enighet med den store obligasjonseier- og aksjonærgruppen GSO Capital Partners og Cyrus Capital Partners om en ny refinansieringsavtale for obligasjonene med forfall i 2016 og 2017.Det fremkommer av en melding tirsdag, ifølge TDN Finans.Som en del av enigheten, vil Norske Skog terminere byttetilbudet fra 17. november og lansere et nytt byttetilbud.Aksjen er opp 4,74 prosent til 2,65 kroner.Thin Film-partnerskap Thin Film Electronics ASA skriver i en børsmelding tirsdag morgen at selskapet inngår et strategisk partnerskap med Jones Packaging Inc.De to selskapene skal arbeide med å integrere Thin Films NFC OpenSense-teknologi i Jones' papp-forpakninger til medisinindustrienSom en del av avtalen har Jones bestilt et sekssifret antall NFC OpenSense-brikker.Aksjen legger på seg 10,20 prosent til 3,24 kroner. Dermed er Thin Film kun slått av Reach Subsea på vinnerlisten. Sistnevnte stiger 18,75 prosent til 1,90 kroner.Strømmer til Haudemann-Andersens NRC NRC Group opplyser at selskapets reparasjonsemisjon på inntil 375.000 nye aksjer var overtegnet.Det fremkommer av en melding tirsdag, ifølge TDN Finans.Styret i selskapet har besluttet å allokere og utstede 375.000 nye aksjer i selskapet til tegningskurs 40 kroner pr aksje.Investor Jan Haudemann-Andersens investeringsselskap Datum er største eier i NRC Group med 5,1 millioner aksjer eller 14,75 prosent av aksjebeholdningen.Aksjen stiger 0,83 prosent til 48,40 kroner.Telenor-datter venter dobling Telenors thailandske datterselskap DTAC har ifølge en fersk melding en målsetning om å nå 4,5 millioner 4G-kunder i 2016.Selskapet vil dermed mer enn doble antallet fra dagens om lag 2,2 millioner 4G-kunder.Kundene skal ifølge TDN Finans kapres gjennom en aggressiv markedsføringskampanje.Telenor er opp 0,90 prosent til 145,50 kroner.