– Alt tyder på at vi skal teste enda lavere nivåer enn 30-tallet

Ekspertene tror ikke oljeprisen vil stige til jul, slik den pleier.

Børs

– Akkurat nå er det vanskelig å se hva som skal trigge et kraftig oljeprisrally i julen, ihvertfall så lenge Saudi-Arabia ikke gjør noe for å dempe priskrigen mot høykostolje og Iran, sier oljeanalytiker Trond Omdal i Pareto til DN.Pareto-analytikeren får støtte av råvaresjef Bjarne Schieldrop i SEB som heller ikke tror på noe rally for oljeprisen dette året:– Det har jeg veldig liten tro på, sier Schieldrop, som mener de eneste to grunnene som kan trigge et rally nå, er dersom oljekartellet Opec kutter produksjonen eller en stor krise utspiller seg i Midtøsten.– Alt tyder på at vi skal teste enda lavere nivåer enn 30-tallet. Jeg synes det virker veldig sannsynlig at vi skal ned under 30 dollar, sier SEB-analytikeren.Oljeprisen stiger 1 prosent onsdag og lettoljen koster 36,46 dollar, mens et fat Brent-olje koster 36,48 dollar.