Anbefaler ti aksjer

Analytikere ber investorer ta en titt på følgende ti aksjer.

Børs

Fredag 18. desember er det åtte nye aksjer i Norden Topp 10. Dermed består listen fra Investtech av fire svenske, en norsk, en dansk og fire finske aksjer.Les også: En investering på 10.000 ville blitt til 4,7 millionerUkens norske aksje er RCCL.Aksjene er rangert ut i fra tekniske analyser på mellomlang sikt.Dette gjøres av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling.Kun aksjer med en omsetning på over en million euro i snitt per dag siste måneden er med.1.  Balder B(BALDB.ST) - 17. des 2015. Siste sluttkurs: 190.4 (4.4)Balder B ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen har nå dessuten falt tilbake mot gulvet i trendkanalen, noe som bør gi en reaksjon opp. Kursen har også brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig trading range. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 182 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 182 kroner ved reaksjoner tilbake. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.  2.  Sampo Oyj A(SAMAS.HEX) - 17. des 2015. Siste sluttkurs: 47.24 (0.57)Sampo Oyj A viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal. Videre positiv utvikling indikeres, og det ligger støtte ned mot gulvet av kanalen. Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 45.75 euro. Videre oppgang til 52.03 euro eller mer er signalisert. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 46.70 euro. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 46.70 euro ved reaksjoner tilbake. RSI divergerer negativt mot kursen, noe som indikerer fare for en reaksjon ned. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.  3.  Metsa Board Corporation(METSB.HEX) - 17. des 2015. Siste sluttkurs: 6.86 (0.18)Metsa Board Corporation ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte mot gulvet i trendkanalen. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 6.50 euro og videre oppgang er dermed signalisert. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt. RSI divergerer negativt mot kursen, noe som indikerer fare for en reaksjon ned. RSI-kurven viser en fallende trend, noe som er et tidlig signal om mulig trendbrudd ned. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.  4.  Melker Schörling(MELK.ST) - 17. des 2015. Siste sluttkurs: 534 (8)Melker Schörling ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte mot gulvet i trendkanalen. Kursen har steget kraftig etter kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 469 kroner. Objektivet ved 519 kroner er nå tatt ut, men formasjonen signaliserer fortsatt utvikling i samme retning. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved ca 532 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.  5.  Royal Caribbean Cruises(RCL.OL) - 17. des 2015. Siste sluttkurs: 839 (15.5)Royal Caribbean Cruises ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen har også brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig trading range. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 800 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 800 kroner ved reaksjoner tilbake. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.  6.  Precise Biometrics(PREC.ST) - 17. des 2015. Siste sluttkurs: 5.2 (0.57)Precise Biometrics ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen har nå dessuten falt tilbake mot gulvet i trendkanalen, noe som bør gi en reaksjon opp. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved ca 4.90 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. Volumet har tidligere vært høyt rundt kurstopper og lavt rundt kursbunner. Dette styrker trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.  7.  Inwido AB(INWI.ST) - 17. des 2015. Siste sluttkurs: 108.25 (4)Inwido AB ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen ligger nå imidlertid nær taket i trendkanalen, noe som kan gi en reaksjon ned. Kursen har steget kraftig etter kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 92.36 kroner. Objektivet ved 107 kroner er nå tatt ut, men formasjonen signaliserer fortsatt utvikling i samme retning. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 104 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 104 kroner ved reaksjoner tilbake. RSI divergerer negativt mot kursen, noe som indikerer fare for en reaksjon ned. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.  8.  Bang&Olufsen(BO.CO) - 17. des 2015. Siste sluttkurs: 82.5 (9.5)Bang&Olufsen har brutt opp gjennom taket på den stigende trendkanalen. Dette signaliserer enda sterkere stigningstakt. Aksjen har støtte ved ca 66.00 kroner. Volumtopper og volumbunner korresponderer godt med topper og bunner i kursen. Volumbalansen er også positiv, noe som styrker trendbildet. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette anses å svekke aksjen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.  9.  Huhtamäki(HUH1V.HEX) - 17. des 2015. Siste sluttkurs: 33.27 (0.54)Huhtamäki viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal. Videre positiv utvikling indikeres, og det ligger støtte ned mot gulvet av kanalen. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 32.60 euro og videre oppgang er dermed signalisert. Aksjen anses teknisk positiv på middels lang sikt.  10.  Elisa Communications A(ELI1V.HEX) - 17. des 2015. Siste sluttkurs: 35.3 (0.77)Elisa Communications A viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal. Videre positiv utvikling indikeres, og det ligger støtte ned mot gulvet av kanalen. Kursen har også brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig trading range. Aksjen har støtte ved ca 31.60 euro. RSI divergerer negativt mot kursen, noe som indikerer fare for en reaksjon ned. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.