Argentinsk peso faller kraftig i verdi

Argentinas valuta peso falt med 30 prosent mot dollaren etter at den nye regjeringen innførte sin markedsliberale valutapolitikk.

Reuters
Børs

Det var det største verdifallet på en dag på flere tiår, og reaksjonene i markedet har vært kraftige, skriver nyhetsbyrået Reuters.Den nyvalgte, konservative presidenten Mauricio Macri lovet før valget i november å oppheve importrestriksjoner og begrensninger på kjøp av amerikanske dollar, tiltak hans motstandere mente ville utløse et brutalt verdifall for pesoen og svekke inntektene til vanlige argentinere.Torsdag fikk motstanderne rett, men Macri hevder at justeringen kommer til å innebære en oppgang for eksport og vekst i landet.Argentina sliter med en bitter rettsstrid med kreditorer i USA som ikke godtok en tidligere sletting av gjeld. Striden blokkerer Argentinas tilgang til internasjonal kreditt. (©NTB)