Asia-børser løftet seg etter amerikansk rentehopp

Hovedindeksene på børsene i Tokyo, Shanghai og Hongkong gikk opp dagen etter at USA vedtok å heve styringsrenta for første gang på ni år.

AP Photo
Børs

Den toneangivende Nikkei 225-indeksen i Tokyo hadde lagt på seg 2,3 prosent – eller 436,87 poeng – til 19.468,78 poeng ved lunsjpausen torsdag. Dagen før hadde Nikkei-indeksen et fall på 2,6 prosent.Den betydelig mindre Topix-indeksen økte tilsvarende fram til lunsj etter først å ha gått ned fra start. Den vokste 2,3 prosent til 1.575,39 poeng tidlig torsdag.– Situasjonen for USA ser bra ut. Og om USA er sterk, er det positivt for Japan, sier markedsanalytikeren Ayako Sera til Bloomberg News.Også andre steder i Asia så det ut til at amerikansk renteøkning var godt nytt for børsene. Shanghai-indeksen økte 1,5 prosent, Shenzhen-indeksen gikk opp 2 prosent, mens Hang Seng-indeksen i Hongkong la på seg 1 prosent i første halvdel av børsdagen.Den amerikanske sentralbanken vedtok onsdag å sette opp styringsrenta med 0,25 prosentpoeng. Det hadde ikke skjedd siden 2006. (©NTB)

Nyheter
Børs