Banker anbefaler disse klima-aksjene

Dette er hvordan investeringsbanken tror du kan tjene penger på klimaavtalen.

En av traderne hos Goldman Sachs på New York Stock Exchange / børs / trading / NYSE / trader /aksjer AP Photo/Richard Drew
Børs

- Det finnes 9 inngangsmuligheter for investorer som ønsker å spille på klimaendringer og lavkarbonløsninger, skriver aksjestrateger i Bank of America, ifølge MarketWatch.Blant disse finner man:1. Selskaper som satser på energieffektivisering2. Aksjer innen vindenergi3. Aksjer innen solenergi4. YieldCos5. Transportmidler for fremtiden6. Atomkraftverk7. Vannkraftverk8. Diversifiserte selskaper innen teknologiutvikling (”cleantech”)9. Andre selskaper innen teknologiutvikling (”cleantech”)Banken anbefaler investorer som kun har en lav eksponering mot aksjer innen disse sektorene om å økedenne eksponeringen.Blant selskapene Bank of America anbefaler er direkte konkurrenter av REC i Norge.Goldman Sachs uttalte samtidig nylig at det grønne markedet er verdt rundt 600 milliarder dollar og at det representerer en ny mulighet for investorer.- Det å holde seg fullstendig utenfor denne sektoren blir stadig mer risikofylt, uttalte investeringsbanken til samme nyhetsbyrå, som advarer mot å eventuelt miste en potensielt verdifull mulighet.Goldman Sachs sitt toppvalg for klimaavtalen ble signert var ikke overraskende Tesla.