Børsene opp i Asia

Det er oppgang på de fleste børsene i Asia onsdag.

Bilde fra børsen i Asia - Foto: AP
Børs

Stillehavsindeksen MSCIAPI, uten Japan, er svakt opp onsdag, i kjølvannet av oppgangen på børsene i New York tirsdag, der Dow Jones steg 0,96 prosent og Nasdaq endte opp 0,65 prosent. I tillegg ble det godt mottatt at BNP-veksten kom inn som ventet i 3. kvartal, på 2,0 prosent, og at det personlige forbruket i USA viste en oppgang på 0,3 prosent i 3. kvartal, opp fra 0,1 prosent foregående kvartal.Shanghai Composite er opp 0,4 prosent onsdag og er dermed opp 20,9 prosent i år. CSI 300 er opp 0,75 prosent i dag og 17,5 prosent i år.I Hong Kong er Hang Seng opp 0,95 prosent onsdag, men er ned 5,6 prosent i år. Hang Seng Mainland er opp 1,35 prosent, men med 8,9 prosent i år.Det er også opp i Sør Korea, med Kospi opp 0,33 prosent i dag og 3,1 prosent i år.I India stiger BSE Sensex 1 prosent, men er ned 6 prosent i år. Det er også opp i Australia, på New Zealand, Taiwan, Pakistan og i Thailand.I Singapore stiger Strait Times 0,5 prosent lille julaften, men ned hele 14 prosent i år.