Børsvinneren hopper 69 prosent

Enkelte investorer har fått en pangstart på børsuken.

aksje kvinner analytiker megler.jpg
Børs

Etter en rød start på dagen, peker nå pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 593,73 poeng, opp 0,61 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for 1,15 milliarder kroner.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes for 36,62 dollar, opp 0,14 prosent.Under et møte mellom arabiske oljeeksporterende land i Kairo søndag uttalte Qatars energiminister, Mohammed Sada, at produsentene nå retter sin oppmerksomhet mot kostnadskutt for å forsvare seg mot prisfall.Samtidig kan vi lese at amerikanske produsenter har satt det høyeste antall rigger tilbake i arbeid siden juli.- Det har ikke skjedd noen betydelig oppgang i etterspørselen etter olje, og vi har ikke sett noen nevneverdige kutt i produksjonen. Ingen ting er egentlig endret i oljemarkedet de par siste månedene, unntatt at prisene har fortsatt å falle, sier sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, Ric Spooner, til Bloomberg News.Statoil faller 0,33 prosent tll 120,40 kroner.IdexHøyt oppe på vinnerlisten finner vi Idex som har mottatt en kontrakt for levering av sin Cardinal-fingeravtrykksensor.Ifølge en børsmelding er kontrakten med en ledende smarttelefon-produsent, og det dreier seg om enheter som skal distribueres av en ledende mobiloperatør.Kontraktstildelingen beskrives som en «betydelig milepæl for selskapet» av konsernsjef Hemant Mardia.Aksjen stiger 21,41 prosent til 10,15 kroner.Bionor PharmaBionor Pharma har fått vellykkede resultater fra kliniske forsøk i Reduc-studiets del B, opplyses det i en melding.Prøveresultatene bekreftet og utvidet de positive og overbevisende funnene fra analysen som ble offentliggjort i begynnelsen av mai.Aksjen hopper ti prosent til 1,98 kroner.Bionor Pharma er også en av aksjene som forskningssjef Geir Linløkken i Investtech har i sin portefølje av nyttårsraketter.African Petroleum Corporations African Petroleum Corporation har inngått en ny produksjonsdelingsavtale med Ophir Energy for lisens CI-513 i Elfenbenskysten.Den nye avtalen innebærer blant annet at Ophir vil betale African Petroleum 16,9 millioner dollar for selskapets tidligere kostnader relatert til lisensen, og at de minimale arbeidsforpliktelsene i lisensen fra den tidligere avtalen videreføres.Aksjen stiger hele 69 prosent til 1,69 kroner på Oslo Axess.Grieg Seafood Grieg Seafood faller 7,10 prosent til 28,80 kroner på nyheten om at selskapet nå må slakte fisk på Shetland.Selskapet melder imidlertid at de har gjort opp et obligasjonslån på 400 millioner kroner, og refinansiert dette med tilsvarende bankgjeld.På grunn av den biologiske situasjonen på Shetland har Greig Seafoods banksyndikat gitt selskapet øket fleksibilitet i forbindelse med lånebetingelsene for inneværende kvartal.Schibsted Alle fire eksisterende aksjonærer i det svenske rubrikknettstedet for eiendom Hemnet har nå akseptert Schibsteds tilbud om å kjøpe selskapet.Avtalen verdsetter Hemnet til 1,5 milliarder svenske kroner, noe som er på samme nivå som budet Schibsted ga i mai 2015.Schibsted-aksjen stiger 0,42 prosent til 286,40 kroner.