Citi venter oljerally i 2016

Citibank tror oljeprisene i 4. kvartal 2016 vil ligge mer enn 30 prosent over nivået i årets 4. kvartal.

Citibanks analytikere venter ifølge BusinessInsider et solid prishopp i naturgass, olje og nikkel. Vekstestimatene for en rekke andre metaller ligger også på et tosifret nivå. Aluminiumsprisene som Norsk Hydro er avhengig av ventes å øke noe, og vekstanslagene for enkelte landbruksvarer som igjen bidrar til økt betalingsvilje for gjødsel fra blant andre Yara ligger på opp mot ti prosent ett år frem i tid.Les også: Tar opp dekning av tungvekter - anbefaler kjøpMeglerhuset venter derimot fall i jernmalm og kull som er viktige for tørrlastmarkedet. Les også: Tror børstaper skal stige 77 prosentChartet under viser Citibanks prisanslag i 4. kvartal 2016, sammenlignet med 4. kvartal inneværende år:


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker