Dager i Norge kan avgjøre om stjernemegler blir dømt

I skattesaken mot tidligere Fredriksen-megler Stein Harald Schie faller mye på antall dager opphold i Norge.

Foto: Scanpix
Børs

Antall dager i Norge avgjør om stjernemegler Stein Harald Schie kan bli dømt for grovt skattesvik. Hans inn- og utreiser i ti år er kartlagt, skriver Dagens Næringsliv.135 millioner kroner i inntekt og over 350 millioner kroner i formue fordelt over en periode på ni år er beløpene som Økokrim mener Stein Harald Schie skulle ha skattet for. Schie nekter selv straffeskyld.- Antall dager i Norge blir et bevistema i saken. Økokrim synes å bygge sin sak på telling av oppholdsdager i Norge. Vi mener tellingen er beheftet med stor usikkerhet og mange feil. Det er ikke enkelt i ettertid å kartlegge ti års bevegelser av en som har svært stor reisevirksomhet, sier advokat i Hjort og forsvarer for Schie, Nicolai V. Skjerdal, til avisen.- Tiltalen er uriktig, for den er basert på at han er bosatt i Norge. Schie er bosatt i utlandet og driver sin virksomhet fra Kypros, der han også har betalt sin skatt. Økokrim mener han også har drevet virksomhet fra Norge, hvilket ikke er riktig, påpeker han.politiadvokat Elisabeth Frankrig i Økokrim sier til DN at de ikke ønsker å forhåndsprosedere saken.