Dette er aksjene du bør eie neste år

Norges fremste aksjestrateger er samstemte.

Børs

Vil du få god avkastning på Oslo Børs i 2016, må du eie lakse­aksjer, skriver DN som har snakket med en rekke aksjestrateger om hvilke aksje man bør eie i 2016.LES OGSÅ: Melder om rekorddyr julelaks Aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets mener man bør satse på laks samt Norwegian og Telenor neste år.– Vi liker særlig laks i 2016 og foretrekker selskapene som har en god historie innen håndtering av biologiske utfordringer. Det er disse selskapene som vil få mest glede av den ventede prisøkningen, ettersom de høyere inntektene ikke vil bli spist opp av økte kostnader i like stor grad, sier Harper til avisen.Før jul har lakseprisen steget kraftig. På laksefronten er det stor enighet om at kiloprisene vil stige også i 2016 på grunn av kombinasjonen av svært begrenset tilbudsvekst og høy vekst i etterspørselen.Nordeas aksjestrateg Erik Roland sier til DN at han slutter seg til Harpers optimisme.– Vi har jo kjøpsanbefaling på hele laksesektoren, men jeg liker særlig Lerøy og Bakkafrost. Det går jo mot at 2016 blir et år med tilbudsunderskudd, og da stiger gjerne prisene, sier Roland til avisen.Mens sjefstrateg Peter Hermanrud har Marine Harvest som favoritt.NB! Peter Hermanrud var gjest i HegnarTV onsdag. Se hele intervjuet her.

Nyheter
Børs