Dette vil påvirke Oslo Børs

Oljeprisen er stadig i rødt. Disse faktorene spiller inn før åpning på Oslo Børs mandag.

Børs

Stemningen var blandet på børsene i Asia mandag.I Japan falt Nikkei ned 0,4 prosent til 18.916,02, mens den bredere Topix-indeksen også hadde falt 0,4 prosent ved stengetid i Tokyo.Shanghai Composite i Kina er derimot opp 1,7 prosent, mens large cap-indeksen CSI 300 trekker opp hele 2,5 prosent. Hang Seng i Hong Kong er opp 0,2 prosent.I Sør-Korea klatrer Kospi 200-indeksen 0,3 prosent.Sydney-børsen var omtrent uendret, mens Straits Times i Singapore er ned 0,4 prosent.Asia-kommentaren her. Oversikten over alle Asias børser her.Netfonds venter at Oslo Børs åpner ned 0,3 mandag.- Svak ukeavslutning på Wall Street fredag gir liten drahjelp for de europeiske børsene i dag, iallfall ikke i åpningsminuttene. Lav oljepris er en av grunnene til den negative stemningen på verdens børser. - Når det er sagt, lav oljepris er samtidig positivt for verdensøkonomien, noe vi forventer vil komme til syne de neste to årene. De asiatiske børsene endte for øvrig blandet mandag, det betyr at det er fullt mulig at Oslo Børs ender opp ved stengetid, skriver analysesjef i Netfonds, Roger Berntsen, i sin morgenkommentar. Ifølge Berntsen står ingen viktige hendelser på dagens agenda.Oljeprisen Fredag morgen omsettes Brent februar-olje for 36,31 dollar fatet, ned 1,6 prosent (58 cent).Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for rundt 36,90 dollar ved børsslutt fredag.USA Amerikanerne avsluttet uken med kraftig nedgang på Wall Street fredag.Dow Jones falt 2,10 prosent til 17.128,55, noe som er den verste dagen siden 1. september. Den bredere S&P 500-indeksen endte ned 1,78 prosent til 2.005,55, mens teknologitunge Nasdaq falt tilbake 1,59 prosent til 4.923,08.Også hele uken sett under ett endte i rødt. Til tross for onsdagens renteheving og påfølgende solide oppgang på Wall Street .Dow Jones falt totalt 0,8 prosent, mens S&P 500 og Nasdaq endte ned henholdsvis 0,3 og 0,2 prosent.Hele USA-kommentaren her.Bredt fall i OsloFredag trakk nok en rød oljedag ned stemningen både internasjonalt og her hjemme.Hovedindeksen endte forrige uke på 590,14, ned 1,78 prosent. Statoil falt 1,4 prosent til 120,80 kroner, på dagen hvor utbyggingsplanen for vestflanken på Oseberg-feltet ble innlevert.Nedgangen var bred. Kun to de 20 mest omsatte aksjene unngikk rødfargen.Weifa endte ned 4,85 prosent til 98 øre etter oppkjøpet av Cederroth AS og Orkla-merkene Asan og Sana. Kjøpet finansieres av en emisjon .Hydro var eneste tungvekter som gikk motstrøms, og steg 2,0 prosent til 30,65 kroner.Hele kommentaren her.