DNB: - Dollaroppgangen går over nå snart

Fondsforvalter DNB Kapitalforvaltnin tror oppgangen i dollaren kommer avslutte i 2016.

Iván Kverme - Finansavisen
Børs

- Dollar-oppgangen vi har hatt over en periode har strukket seg ganske langt, sier Per-Erling Mikkelsen, leder for taktisk aktivaallokering i DNB Kapitalforvaltning, til Bloomberg, og fortsetter:- Det er en sannsynlighet for at vi plutselig kan ende opp med et skifte litt inn i 2016.Dollaren har styrket seg med 23 prosent mot andre ledende valutaer siden midten av 2014.Forrige uke så man samtidig den sterkeste ukesoppgangen siden begynnelsen av november som følge av at investorer og tradere satser på ytterligere rentehevinger etterfulgt den historiske rentehevingen forrige uke.Ifølge DNB er det imidlertid en annen side av rente-mynten som bidrar til at de tror dollaren har nådd sitt toppunkt:- Dette er en spesiell situasjon. Normalt sett hever Fed renten når økonomisk vekst akselerer og utsiktene for selskapsinntjening peker oppover. Nå får vi imidlertid en renteøkning i en tid hvor Fed venter en periode med lav økonomisk vekst og ganske flat inntjening.- Markedet er trolig litt spent på hvordan Fed kommer takle dette.DNB er mer positive til regioner hvor prising og marginer er mer fornuftige enn i USA, hvilket inkludert Europa og Japan.Den norske fondsforvalteren holder per i dag 70 prosent i lånemarkeder, 20 prosent i aksjer og 10 i eiendom. De er generelt nøytrale til aksjer.