Endelig avtale for Borregaard i Florida

Borregaard har nå signert en endelig avtale med Rayonier Advanced Materials.

Borregaard - Foto: Scanpix
Børs

Borregaard har nå signert en endelig avtale med Rayonier Advanced Materials (RYAM), opplyses det i en melding.Avtalen omfatter ny lignin-virksomhet ved siden av RYAMs papirfabrikk på Fernandina Beach i Florida.Ifølge meldingen er en endelig avgjørelse fra styrene i begge selskaper om å fortsette prosjektet ventet i midten av 2016.Det nye selskapet, som skal hete LignoTech Florida LLC, vil bli eid 55 prosent av Borregaard og 45 prosent av RYAM, og har ventet oppstart i 1. kvartal 2018.110 millioner dollar Borregaard sendte første gang ut en melding om prosjektet 1. juni . Det ble da nevnt at prosjektet forventes fullført i to faser over fem år, og at partene estimerer 110 millioner dollar i samlede investeringer for en kapasitet på 150.000 tonn tørrstoff per år.Første fase forventes å komme i kommersiell drift i 2017.Ved full kapasitet snakker vi om 30 prosent økning av salgsvolumet for lignin.- Fernandina Beach-prosjektet representerer en utmerket vekstmulighet for vår lignin-virksomhet i et globalt marked som har vært tilbudsbegrenset i lang tid, sa Borregaard-sjef Per A. Sørlie i en kommentar i juni.Borregaard er for øvrig en av Jarle Sjos favorittaksjer. Investeringsdirektøren har aksjen som sin 3. største beholdning i fondet Odin Norge. Ved utgangen av november var 6,4 prosent av midlene investert i selskapet .Les hele meldingen her.