Får terminering fra Petrobras

Solstad Offshore selger skip og får terminert kontrakt i Brasil.

Foto: Finansavisen
Børs

Solstad Offshore har solgt AHTSen «Normand Drott» til internasjonal kjøper med levering i januar 2016. Solstad har også mottatt terminering fra Petrobras for de to PSVene «Normand Vibran» og «Normand Trym», skriver selskapet i en melding tirsdag.«Nordmand Drott», som bygget i 1984, er solgt til noe over bokført verdi. Skipet har kontrakt med Petrobras frem til fjerde kvartal 2017. Denne kontrakten blir nå overtatt av «Normand Master», som er bygget i 2003.Bakgrunnen for Petrobras' terminering av de to PSVene, er at kontraktene ble «blokkert» av lokal tonnasje og arbeidstillatelse på sokkelen ble dermed ikke fornyet. Kontraktene hadde opprinnelig varighet frem til tredje kvartal 2017.Aksjen faller 1,1 prosent i dagens handel.