God børsdag i New York

Uten noen nyheter og drivere av betydning ble det oppgang på børsene i New York mandag.

New York Stock Exchange in New York AP Photo/Mark Lennihan
Børs

Med unntak av at oljeprisen falt videre mandag ble det en dag uten de store driverne eller makronyhetene. Lettoljen i New York lå på 34,66 dollar da børsene stengte, men den ble notert så lavt som 33,98 dollar i løpet av dagen.Brent lå på 35,77 dollar mandag kveld, men ble notert så lavt som 35,35 dollar, og det laveste på 11 år.Tirsdag kommer det tall for bruktboligsalget, som er ventet å vise et lite fall i årstakten i november. I tillegg kommer nye tall for BNP-veksten i 3. kvartal, som er ventet å vise en vekst på 2,0 prosent, ned fra forrige estimat på 2,1 prosent.I påvente av tirsdagens nyheter steg Dow Jones 0,72 prosent til 17.251,62. S&P 500 steg 0,78 prosent til 2.021,15 mens Nasdaq steg 0,93 prosent til 4.968,92.For hver aksje som falt på NYSE var det to aksjer som steg. På Nasdaq steg nesten to aksjer for hver som falt.Ni av de mest omsatte aksjene på Nasdaq endte opp. Netflix falt 1,2 prosent, mens Apple steg 1,2 prosent. Microsoft steg 1,1 prosent og Facebook steg 0,7 prosent. Alphabet-aksjen steg 0,5 og 1,1 prosent.På NYSE steg halvparten av de ti mest omsatte, med Chipotle i fokus igjen etter mistanker om enda et e-coli utbrudd med utstpring i restaurantkjeden, ifølge Marketwatch.J.P.Morgan steg 1,8 prosent og Bank of America endte opp 1,25 prosent.Oljeselskapene ExxonMobil og Chevron endte ned. Chevron falt 0,6 prosent, mens ExxonMobil bare falt marginale 0,03 prosent.Seadrill Partners endte høyt på vinnerlisten, med en oppgang på 13,2 prosent, men falt litt tilbake i etterhandelen.