Hadde et triks på lur - yen-rally gir røde børser

Japans sentralbanksjef tok markedet på sengen.

Haruhiko Kuroda. Foto: AP Photo/Kyodo News.
Børs

Rødfargen preger de fleste Asia-børsene fredag.I Tokyo stengte Nikkei ned 1,9 prosent til 18.986.80, mens den bredere Topix-indeksen falt 1,76 prosent til 1.537,10.Investorene merket seg at Wall Street deiset i bakken i går, og bekymrer seg ifølge Reuters for om markedet er overopphetet.Hadde et triks på lur Sentralbanken i Japan tok markedet på sengen med å utvide gjennomsnittlig forfall på sin statsobligasjonsbeholdning til 7-12 år.Samtidig gjorde banken ingen endringer i det omfattende oppkjøpsprogrammet med en ramme på 80.000 milliarder yen på årsbasis.- Dette er en lettelse. Markedene forventet ingen triks i dag, så dette var en overraskelse, sier analysesjef for utenlandske aksjer i Tokyo-baserte Nomura Securities, Yunosuke Ikeda, til Bloomberg.Renten på japanske den «10-åringen» falt til sitt laveste siden januar. Tokyos børser reagerte umiddelbart opp, men snudde ned etterhvert som yenen begynte å styrke seg. USDJPY står nå i 121,94, noe som tilsvarer en yen-styrkelse på 0,5 prosent i dagens handel.Mer om dagens Japan-triks her.Mye rødt og flatt Ellers i Asia- og Stillehavsregionen var Shanghai Composite-indeksen omtrent uendret, mens large cap-indeksen CSI 300 legger på seg 0,4 prosent.Hang Seng i Hong Kong er også nokså flat.Kospi 200-indeksen i Seoul trekker ned 0,5 prosent, mens Taiwan-børsen står i minus 0,8 prosent.Sydney-børsen steg marginalt.Vi tar også med at Straits Times i Singapore går tilbake 0,4 prosent.Asia-oversikten her.