Han har tapt nesten 20 milliarder dollar

Den mexicanske milliardæren Carlos Slim har sett sin formue bli kraftig redusert i 2015.

AP Photo/Rebecca Blackwell
Børs

Carlos Slim har hatt et tøft år – faktisk det absolutt verste blant de rikeste menneskene i verden.Siden starten av 2015 har mexicaneren tapt nesten 20 milliarder dollar, hvilket tilsvarer den økonomiske størrelsen til Honduras, skriver Bloomberg.Hans aksjer i telegiganten America Movil SAB, hvilket representerer 57 prosent av selskapet, opplever den største nedgangen siden 2008 som følge av regulatoriske endringer i Mexico innen telekommunikasjonssektoren.Selskapet er tvunget til å dele infrastrukturen med andre deltakere. Denne infrastrukturen har tillat selskapet å dominere mobil- og fastlinjemarkedet i mer enn ett tiår.Samtidig opplever selskapet svake utsikter i Brasil, selskapet nest største marked, og stadig mer konkurranse på hjemmebane i Mexico.- Endringene i reguleringene for telekommunikasjon i Mexico har tiltrukket konkurranse, og nå investerer aktører som AT&T tungt for å bli en sterk aktør i landet. Konkurransen vil bli tøffere de neste årene, sier en analytiker i Credit Suisse til nyhetsbyrået.Carlos Slim sin formue er nå på mellom 50 og 55 milliarder dollar, ned fra en topp på 85 milliarder dollar i 2014. I 2010 var Slim på toppen av listen over verdens rikeste personer, ifølge Forbes. Nylig skrev Hegnar om en annen person som har tjent hele 30 milliarder dollar i 2015 og dermed tok over 4. plassen i verden.

Nyheter
Børs