Her er Hermanruds nyttårsraketter

Peter Hermanrud har funnet frem sine ti favoritter.

Børs

Sjefstrateg i Swedbank, Peter Hermanrud, mener du har tre dager på deg hvis du skal kjøpe aksjer før nyttår, og han vet hvilke du bør kjøpe. Han har valgt ut ti «nyttårsraketter» fra Oslo Børs, skriver Dagens Næringsliv.Hermanrud har siden 2003 sluppet sin liste av «nyttårsraketter», som er aksjer han mener man bør kjøpe i slutten av året og sitte på til ut i januar. Alle år utenom ett har han slått hovedindeksen på Oslo Børs.Swedbank-strategen forklarer at han har særlig på tro på småselskaper. Det har vært lite søkelys på de såkalte «small cap»-selskapene på Oslo Børs i 2015, og sektoren har prestert under pari så langt i år, fremhever han.Han mener det er romjulen og tidlig i januar som vil gi det største rallyet.- Jeg tror grunnen i stor grad er at investorer har kortere investeringshorisont i november enn i januar. Hvis du investerer i januar er du trolig mer langsiktig og dermed mindre opptatt av likviditet, og dermed mer villig til å kjøpe aksjene med lavere likviditet, sier han til DN.Her er de ti rakettene:

  • NRC Group
  • Idex
  • NEL
  • Akva Group
  • Medistim
  • Protector Forsikring
  • SAS
  • Kværner
  • Solstad Offshore
  • Golden Ocean Group