- Jeg er ikke like sikker på Norges Bank

Sjeføkonom Shakeb Syed i Sparebank1 Markets var sikker på at Fed kom til å heve renten onsdag kveld. Hva rentebeskjeden fra Norges Bank blir i dag, er verre.

Børs

Sjeføkonom Shakeb Syed i Sparebank1 Markets var nesten helt sikker på at Fed kom til å heve renten i USA onsdag kveld, noe de også gjorde. Hva Norges Bank bestemmer seg for i dag, er verre.- Jeg er ikke like sikker på Norges Bank. Jeg har sagt jeg heller mot at de kommer til å sette ned renten, men jeg er ikke bombesikker. Men jeg heller for et rentekutt, sier Syed til HegnarTV onsdag ettermiddag.Trygve Hegnar spør om Syed mener Norges bank bør sette ned renten. - Det normative synet er at Norges Bank egentlig ikke bør kutte renten. Tror du de kommer til å gjøre det, spør Hegnar?- Jeg tror de kommer til å gjøre det, men de burde ikke gjøre det, svarer Syed.Hegnar peker på at alle de økonomiske faktorene peker nedover - og vil vite hva som taler for å ikke sette ned renten.- Det er ikke alle faktorer som peker nedover, kommer det kjapt fra Syed.- Ta boligprisene og boligmarkedet, sier Syed og peker på at sentralbank skal ta hensyn til boligprisene, som fortsatt stiger.LES OGSÅ: Rekordlavt utbud av boliger i OsloHegnar rister på hodet. Han er ikke enig i at en sentralbank skal se på boligprisene som en økonomisk faktor. Når Syed kommer til ordet igjen, forklarer han sammenhengen;- Hvis man får en boligprisboble som sprekker, så påvirker det igjen produksjon, og det igjen påvirker inflasjon. Så du har en korrelasjon der. Det er helt klart, sier Syed.Pressekonferansen i Norges Bank starter kl.10.00 og Hegnar.no streamer rentebeslutningen live på våre sider.