- Jeg har ikke løyet

Jon Fredrik Baksaas ønsker nå å bli kvitt karakteristikkene som løgner og manipulator.

Børs

Tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas vil ikke bli kalt løgner og manipulator. Han mener det var riktig å holde tilbake informasjon for Stortinget i januar, skriver Dagens Næringsliv.- Jeg har ikke løyet, sier han til avisen.Onsdag skulle Baksaas og en rekke nåværende og tidligere ministre og Telenor-topper møtt til høring i Stortinget, men høringen ble utsatt. - Jeg vil ut av karakteristikkene som løgner og manipulator og en som har snakket usant og drevet en dekkoperasjon under forrige høring. Jeg hadde håpet at den nye høringen kunne balansere dette inntrykket, påpeker han.I et innlegg i avisen skriver den tidligere Telenor-sjefen at han i 2014, som vitne, «fikk tilgang til konfidensiell informasjon fra etterforskende myndigheter».«I høringen i januar var det en selvfølge for meg at disse opplysningene skulle forbli konfidensielle. Jeg beklager at dette forhold ikke ble tydeliggjort tilbake i januar», skriver Baksaas.- Jeg burde ha lagt til at jeg også hadde taushetsplikt av hensyn til etterforskningen. Jeg beklager at den nyansen ikke ble problematisert, sier han til DN.

Nyheter
Børs