John Fredriksen gir døtrene mer ansvar

Cecilie og Kathrine Astrup Fredriksen får mer ansvar i Fredriksen-gruppen.

Børs

Fremover skal tvillingsøstrene styre en investeringsportefølje på 2 milliarder dollar, cirka 17,5 milliarder kroner.John Fredriksens døtre skal også følge opp familiens eiendomsinvesteringer, skriver Dagens Næringsliv. – Jeg bør vel ikke skryte så de hører det, men det er flott at de tar dette ansvaret, sier John Fredriksen.Selv konsentrerer han seg om å jakte på nye investeringsmuligheter i rigg gjennom det nystartede selskapet Sandbox.– Vi har bestemt oss for å etablere et nytt selskap som skal kjøpe oppjekkbare rigger og flyterigger når andre må kaste kortene. I Sandbox er planen å bygge opp en portefølje av nyere borefartøyer som er i ferd med å bli ferdigstilt på verftene, sier John Fredriksen.Dagens Næringsliv skriver også at det er klart at Jo Lunde slutter i Fredriksen-gruppen. Den tidligere Vimpelcom-sjefen ble hentet inn Fredriksen-gruppen som konsernsjef i mai. Han er permittert fra stillingen etter at Økokrim har siktet ham for korrupsjon i Vimpelcom-saken.– Alle skjønner at med siktelsen hengende over seg, så er det vanskelig for ham å fungere i den typen stillinger, sier Lunders advokat, Cato Schiøtz. (©NTB)