Krever at Statoil halverer utbyttet

Flere tillitsvalgte provoseres av at ikke Statoil kutter utbyttet.

norne
Børs

I et forsøk på å kutte bemanningen med nær 20 prosent sammenlignet med 2013-nivået, tilbød Statoil tirsdag alle ansatte å søke om sluttpakke.Oljepriskollapsen har fått pengene til å fosse ut av selskapet. De eneste prognosene som peker oppover i Statoil nå, er prognosene for aksjeutbyttet. Selskapet insisterer nemlig på at utbyttet skal øke over tid. Hovedtillitsvalgt Bjørn Asle Teige sier til DN at han er provosert.- Skal ansatte bøte med jobbene for at aksjonærene skal få enda mer penger? undrer han.Fagforeningen YS i Statoil krever i stedet at utbytteutbetalingene nå må halveres fra et nivå på rundt 23 milliarder kroner i året. - Når en har utbyggingsprosjekter for 200–300 milliarder kroner gående, bør en gi halvt utbytte og beholde 11,5 milliarder kroner i en krigskasse, sier Teige.

Nyheter
Børs