Nyheter løftet en rekke aksjer

Flere aksjonærer kunne glede seg over en fin start på uken.

Foto: Gard Setsaas/Finansavisen.
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 0,17 prosent før den sluttet på 591,14 poeng. Det ble omsatt aksjer for 3,35 milliarder kroner. I løpet av den siste måneden har Oslo Børs falt 5,54 prosent mens hovedindeksen er opp 2,62 prosent hittil i år.Her kan du se dagens sending på HegnarTV.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes for 36,47 dollar, ned 0,27 prosent.Under et møte mellom arabiske oljeeksporterende land i Kairo søndag uttalte Qatars energiminister, Mohammed Sada, at produsentene nå retter sin oppmerksomhet mot kostnadskutt for å forsvare seg mot prisfall.Samtidig kan vi lese at amerikanske produsenter har satt det høyeste antall rigger tilbake i arbeid siden juli.- Det har ikke skjedd noen betydelig oppgang i etterspørselen etter olje, og vi har ikke sett noen nevneverdige kutt i produksjonen. Ingen ting er egentlig endret i oljemarkedet de par siste månedene, unntatt at prisene har fortsatt å falle, sier sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, Ric Spooner, til Bloomberg News.Statoil falt 0,58 prosent tll 120,10 kroner.IdexHøyt oppe på vinnerlisten finner vi Idex som har mottatt en kontrakt for levering av sin Cardinal-fingeravtrykksensor.Ifølge en børsmelding er kontrakten med en ledende smarttelefon-produsent, og det dreier seg om enheter som skal distribueres av en ledende mobiloperatør.Kontraktstildelingen beskrives som en «betydelig milepæl for selskapet» av konsernsjef Hemant Mardia.Aksjen la på seg 26,20 prosent før den sluttet på 10,55 kroner.Bionor PharmaBionor Pharma har fått vellykkede resultater fra kliniske forsøk i Reduc-studiets del B, opplyses det i en melding.Prøveresultatene bekreftet og utvidet de positive og overbevisende funnene fra analysen som ble offentliggjort i begynnelsen av mai.Aksjen klatret 2,78 prosent til 1,85 kroner.Bionor Pharma er en av aksjene som forskningssjef Geir Linløkken i Investtech har i sin portefølje av nyttårsraketter.NELH2 Logic A/S, som er et datterselskap av Øystein Stray Spetalen-selskapet NEL, har inngått en avtale med danske Danish Hydrogen Fuel A/S om levering av en H2-stasjon.Stasjonen skal ifølge en børsmelding leveres i løpet av 2016, og settes opp i Esbjerg i Danmark. Dette er den fjerde avtalen om hydrogenstasjoner mellom selskapene.Mandag sluttet NEL på 4,09 kroner, opp 8,49 prosent.African Petroleum Corporations African Petroleum Corporation har inngått en ny produksjonsdelingsavtale med Ophir Energy for lisens CI-513 i Elfenbenskysten.Den nye avtalen innebærer blant annet at Ophir vil betale African Petroleum 16,9 millioner dollar for selskapets tidligere kostnader relatert til lisensen, og at de minimale arbeidsforpliktelsene i lisensen fra den tidligere avtalen videreføres.Aksjen klatret hele 62 prosent til 1,62 kroner på Oslo Axess.Grieg Seafood Grieg Seafood falt 6,77 prosent til 28,90 kroner på nyheten om at selskapet nå må slakte fisk på Shetland.Selskapet melder også at de har gjort opp et obligasjonslån på 400 millioner kroner, og refinansiert dette med tilsvarende bankgjeld.På grunn av den biologiske situasjonen på Shetland har Greig Seafoods banksyndikat gitt selskapet øket fleksibilitet i forbindelse med lånebetingelsene for inneværende kvartal.Schibsted Alle fire eksisterende aksjonærer i det svenske rubrikknettstedet for eiendom Hemnet har nå akseptert Schibsteds tilbud om å kjøpe selskapet.Avtalen verdsetter Hemnet til 1,5 milliarder svenske kroner, noe som er på samme nivå som budet Schibsted ga i mai 2015.Schibsted-aksjen falt 0,77 prosent før den sluttet på 283 kroner.