Ocean Yield selger og kjøper skip

Røkke-selskapet Ocean Yield, ledet av sunnmøringen Lars Solbakken, har endret på sine avtaler med Höegh Autoliners.

ocean yield
Børs

Ocean Yield har blitt enige om visse endringer på avtaler med Höegh Autoliners for fire PCTC-fartøy (pure car/pure truck) på lange kontrakter, går det frem av en børsmelding mandag.Ocean Yield har for tiden to PCTC-fartøy under bygging hos Xiamen Shipbuilding Industry i Kina, fartøy som er en del av en serie på seks, der Höegh har bestilt fire nybygg - og Ocean Yield to.Ved levering vil fartøyene bli leid ut til Höegh på 12-årige avtaler.Ocean Yield har inngått avtale om å selge sine to fartøy til Höegh Autoliners, og samtidig kjøpe to nybygg/søsterskip med tidligere levering.Levering skal etter planen skje i februar og mai 2016, etter forsinkelser på opprinnelig plan.Nye avtaler over 12 år Nye charteravtaler er inngått mellom Ocean Yield og Höegh for de to fartøyene, begge over 12 år.Transaksjonene vil gi en positiv kontanteffekt på 15,6 millioner dollar for Ocean Yield i 2016, men ventes ikke å ha betydelige resultateffekter.Til slutt vil ratene i charteravtalene for de to nybyggene, og «Höegh Jacksonville» og «Höegh Jeddah» endres fra fast til flytende basis.Basert på dagens LIBOR vil dette ikke gi endringer i Ocean Yields underliggende kontantstrøm.Hele meldingen her.