- Oljeprisen har en bunn, men vi ser den ikke ennå

- Det er den vanlige historien. Plenty av olje, og svak etterspørsel.

en oljepumpe i Bahrain solnedgang .(AP Photo/Hasan Jamali, File)
Børs

Oljeprisene utvikler seg blandet fredag morgen.Brent februar-olje stiger 0,2 prosent til 37,14 dollar fatet, etter å ha ligget på rundt 37,50 dollar da børsen stengte i går.WTI-oljen faller 0,3 prosent til 34,85 dollar fatet.- Det er den vanlige historien. Vi har plenty av olje, og etterspørselen er svak. Alt er pessimistisk. Det finnes en bunn for olje, men vi ser den ikke ennå, sier senior råvaredirektør Avtar Sandu hos Phillip Futures i Singapore til Reuters.Ifølge Sandu vil pessimistene (bears) ikke være fornøyde om bunnene fra den globale finanskrisen testes, det vil si 32,40 dollar for WTI og 36,20 dollar for Brent.- Det er det første målet pessimistene sikter seg inn på. Jeg tror de vil teste dem, og se straks etter at de treffer dem om de kan presse WTI-oljen under 30 dollar, fortsetter han overfor nyhetsbyrået.Dette tror oljeanalytiker Torbjørn Kjus om oljeprisen fremover. Han er mest redd for hva som kan skje i januar og februar.