Oslo Børs i rødt - rally i flere aksjer

Jan Haudemann Andersen er en av dem som kan trekke på smilebåndet.

Jan Haudemann-Andersen Foto: Finansavisen
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs falt i dag 0,21 prosent før den sluttet på 589,90 poeng. Det ble omsatt aksjer for 2,7 milliarder kroner.I løpet av den siste måneden har Oslo Børs falt 5,74 prosent mens hovedindeksen er opp 2,41 prosent hittil i år.Peter Hermanrud var dagens gjest i økonomiyhetene på HegnarTV. Se sendingen herVeien videre- Vi forventer at 2016 og 2017 blir vesentlig bedre da amerikansk økonomi omsider har blitt selvdreven. Med andre ord kan 2016 og 2017 bli år der USA drar resten av verden fremover, skriver analysesjef Roger Berntsen i tirsdagens rapport fra Netfonds.Les også: Tre faktorer kan ødelegge aksjemarkedet i 2016Olje Et fat Nordsjøolje omsettes for 36,17 dollar, ned 0,03 prosent.- Med en oljepris på dagens nivåer, tror jeg Saudi-Arabia må være veldig forsiktige med ikke å plusse på med ytterligere fat. Dette er likevel frykten markedet satt igjen med etter det forrige, mislykkede OPEC-møtet, sier Saxo Banks råvarestrateg Ole Hansen til Hegnar.noIfølge Bloomberg News ventes oljelagrene i USA å ha økt med ytterligere en million fat når USAs energiinformasjonskontor (EIA) onsdag offentliggjør sine tall for uken frem til 18. desember.Statoil Statoil falt 1,17 prosent og sluttet på 118,70 kroner.Flere ansatte i Statoil er sparket i forbindelse med det selskapet omtaler som korrupsjon og bedrageri avdekket gjennom interne granskninger.- Det er en blanding av bedrageri og korrupsjon i den forstand at enkelte ansatte har oppnådd en fordel for seg selv. Men det er bedrageri i forhold til selskapet Statoil, sier leder for Statoils antikorrupsjonsgruppe, Carine Smith Ihenacho, til NRK.Norske Skog Norske Skog har kommet til enighet med den store obligasjonseier- og aksjonærgruppen GSO Capital Partners og Cyrus Capital Partners om en ny refinansieringsavtale for obligasjonene med forfall i 2016 og 2017. Det fremkommer av en melding tirsdag.Som en del av enigheten, vil Norske Skog terminere byttetilbudet fra 17. november og lansere et nytt byttetilbud.Aksjen la på seg 4,35 prosent og endte på 2,64 kroner.Thin Film Electronics Thin Film Electronics skriver i en børsmelding tirsdag morgen at selskapet inngår et strategisk partnerskap med Jones Packaging Inc.De to selskapene skal arbeide med å integrere Thin Films NFC OpenSense-teknologi i Jones' papp-forpakninger til medisinindustrien.Som en del av avtalen har Jones bestilt et sekssifret antall NFC OpenSense-brikker.Aksjen hoppet hele 19,05 prosent før den sluttet på 3,50 kroner.NRC Group NRC Group opplyser at selskapets reparasjonsemisjon på inntil 375.000 nye aksjer var overtegnet. Ifølge en melding har styret i selskapet besluttet å allokere og utstede 375.000 nye aksjer i selskapet til en tegningskurs på 40 kroner per aksje.Tirsdag ble det også kjent at NRC har signert en kontrakt på 55 millioner kroner med Jernbaneverket.Investor Jan Haudemann-Andersens investeringsselskap Datum er største eier i NRC Group med 5,1 millioner aksjer, eller 14,75 prosent av aksjebeholdningen.Aksjen klatret 4,17 prosent til 50 kroner. Det betyr at verdien på selskapet har økt med over 270 prosent siden nyttår. Telenor Telenors thailandske datterselskap DTAC har ifølge en fersk melding en målsetning om å nå 4,5 millioner 4G-kunder i 2016.Selskapet vil dermed mer enn doble antall 4G-kunder.Kundene skal ifølge TDN Finans kapres gjennom en aggressiv markedsføringskampanje.Telenor falt 0,14 prosent prosent til 144 kroner.NELOppturen fortsetter i NEL. I går klatret aksjen 8,49 prosent på nyheten om at H2 Logic A/S, som er et datterselskap av Øystein Stray Spetalen-selskapet NEL, hadde inngått en avtale med danske Danish Hydrogen Fuel A/S om levering av en H2-stasjon.Tirsdag sluttet aksjen på 4,41 kroner etter å ha lagt på seg ytterligere 7,82 prosent.