Peter Hermanrud: Nyttårsrakettene har gått forferdelig bra

- Alle aksjene er opp, og til dels veldig mye, sier sjefstrateg Peter Hermanrud. Han lar seg ikke skremme og trekker frem en utbombet aksje som kan bli et skikkelig bra case i 2016.

Børs

Tirsdag var sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank gjest i økonomiyhetene på HegnarTV. Sammen med Trygve Hegnar og Stein Ove Haugen oppsummerte de børsåret 2015. Se sendingen herDe siste ukers børsfall bidrar sterkt til at 2015 blir et lite imponerende børsår. Tirsdagens sluttkurs på 589,90, betyr at hovedindeksen kun har lagt på seg 2,4 prosent hittil i år.- Jeg hadde nok trodd i overkant av 10 prosent, sier Hermanrud og innrømmer at den lave oljeprisen har overrasket ham.- Kan oljeprisen falle videre?- Ja, den kan åpenbart falle videre i 2016. Uansett om prisen blir 25 dollar så vil det være nok olje, forteller sjefstrategen.- Trøsten er at det en gang blir bedre, men mange vil ikke overleve frem til det tidspunktet, sier Hermanrud.Siden 2003 har Peter Hermanrud gått ut med en liste med «nyttårsraketter». Dette er aksjer som kan få en sterk avslutning på børsåret og en fin start på januar.For få dager siden kunne vi lese at han har valgt å satse på følgende aksjer; NRC Group, Idex, NEL, Akva Group, Medistim, Protector Forsikring, SAS, Kværner, Solstad Offshore og Golden Ocean Group- Nyttårsrakettene har gått forferdelig bra i år. Jeg tror de er opp 11-12 prosent siden sluttkursen dagen før. Alle er opp, og til dels veldig mye, sa Hermanrud på HegnarTV.- Det er den samme type aksjer hvert år som fikk et rally fra omtrent 20 desember, inn i romjulen og ut januar, forteller Hermanrud.Trygve Hegnar lar seg ikke imponere av Hermanruds fascinasjon for Golden Ocean.- Det er ingen god grunn til at Golden Ocean skal gå. Tørrlastmarkedet kommer ikke til å forbedre seg i julen. Det er jeg helt sikker på, sier Hegnar.- Hvis det er noe jeg vet, så er det at tørrlastmarkedet går fra galt til verre i januar. Det er det aller verste, innrømmer Hermanrud.Sjefstrategen tror likevel Golden Ocean kan stå foran et godt år i aksjemarkedet.- Akkurat Golden Ocean kan bli et skikkelig bra case i 2016. Du skal ikke alltid satse på Manchester United når de spiller mot Cardiff, sier Hermanrud.Se sendingen her