Rekordmange skip i opplag og dårlig vær gir ratehopp i Nordsjøen

Dagratene har gått rett opp.

Havila Princess. Foto: Havila Shipping
Børs

Skipsmeglere rapporterer om inngåelse av avtaler der rederiene får dagrater på opptil 85.000 pund for ankerhåndteringsbåter. Det tilsvarer 1,13 millioner kroner, skriver DN.Ifølge avisen har Sævik-familiens rederi Havila Shipping i Fosnavåg gjort avtale om denne raten for en jobb for oljeselskapet BP i britisk sektor av Nordsjøen. De siste dagene er det ifølge Westshore Shipbrokers i Kristiansand inngått flere kontrakter på nivåer over 60.000 pund per skip per dag. Meglerhuset anslår at utnyttelsesgraden for ankerhåndteringsflåten som konkurrerer om korte oppdrag i det såkalte spotmarkedet nå er oppe i 91 prosent.DN skriver at det for plattformforsyningsskipene ser det også vesentlig bedre ut enn det gjorde på senhøsten. Her er det inngått avtaler med dagrater på opptil 13.600 pund, tilsvarende rundt 180.000 kroner. Utnyttelsesgraden beregnes av Westshore til 89 prosent.