Skandale! Har tapt nærmere 40 milliarder kroner

Det skandalerammede japanske selskapet Toshiba budsjetterer for et nettotap på drøyt 39 milliarder kroner på grunn av kostnader knyttet til omorganisering.

Børs

Konsernet opplyser mandag at det ser seg nødt til å kutte 6.800 jobber i segmentet livsstil i Japan og i utlandet innen mars.Det 140 år gamle selskapet har vært gjenstand for en av de største forretningsskandalene i Japan de siste årene. Som et resultat av en omfattende omstrukturering, anslår Toshiba et nettotap på 550 milliarder yen (ca. 39,5 milliarder kroner) i budsjettåret fram til mars.For de foregående tolv månedene var tapet til sammenligning knappe 38 milliarder yen. Investorer svarte på nyheten med å dumpe Toshiba-aksjen nesten 10 prosent innen Nikkei-børsen stengte mandag.Tidligere i år ble det avslørt at ledere i elektronikkselskapet systematisk presset underordnede til å pynte på selskapets resultater over flere år. Toshibas president og sju andre toppledere måtte gå som følge av skandalen