Skattesmell for Bakkafrost

Nå må Bakkafrost betale 4,0 prosent mer skatt på slakt.

Børs

Landsstyret på Færøyene har vedtatt forslaget om å endre det såkalte slaktegebyret fra 0,5 prosent til 4,5 prosent. Endringen trer i kraft januar 2016.Det melder Bakkafrost tirsdag kveld.Samtidig fjerner man 4,5 prosent skatt på overskuddet til selskapene, opplyses det i børsmeldigen.Tore A. Tønseth i Sparebank 1 Markets skrev i en analyse i november at dersom den nye konsesjonsskatten ble vedtatt ville den kunne øke den effektive skatten for Bakkafrost med rundt 5-6 prosent basert på 2015-estimater, ifølge iLaks.no.- Det gjør også Bakkafrost mer følsomme for endringer i lakseprisen. Dette er klart negativt for Bakkafrost, skrev Tønseth, som da understreket at det var meget usikkert om det ville bli innført ny avgift eller ikke.