Slik er stemningen på børsene i Asia

Det er blandet stemning på de asiatiske børsene mandag.

AP Photo
Børs

Det er blandet stemning på børsene i Asia mandag morgen.I Japan er Nikkei ned 1,05 prosent, mens den bredere Topix-indeksen faller 0,99 prosent.Shanghai Composite i Kina stiger derimot 1,40 prosent, og CSI 300 er opp 2,26 prosent. Hang Seng i Hong Kong er opp 0,27 prosent.I Sør-Korea klatrer Kospi 0,21 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Asutralia faller 0,07 prosent, og Straits Times i Singapore er ned 0,30 prosent.Underliggende problemerBrent-oljen faller mandag morgen 1,82 prosent til 36,21 dollar fatet, mens WTI er ne 0,97 prosent til 35,71 dollar fatet.- Problemene som i flere måneder har påvirket både markedene og den globale økonomien forblir der. Råvareprisene er fortsatt lave, bedriftenes gjeld er for høy, og fremvoksende markeder fortsetter å slite. Selv om Fed-sjef Janet Yellen fortsetter å karakterisere den amerikanske økonomien som sterk, ser det i tillegg ut som om at denne bremser nå, sier investeringsdirektør i RMG Wealth Management, Stewart Richardson, til Bloomberg News.

Nyheter
Børs