Søndagens aksjetips

Kommende uke kan bli kritisk på Oslo Børs.

børs, bors, megler
Børs

Hovedindeksen falt 0,8 prosent sist uke, fra 594,81 til 590,14. Den siste måneden har hovedindeksen falt 5,1 prosent. De siste 12 månedene er den nå opp 6,9 prosent. Så langt i år har indeksen steget 2,45 prosent.Sannsynligheten for ny oppgang, forbi tidligere all-time high på 666,68 intradag, på denne siden av nyttår, forsvant etter fallet for en uke siden. Det var et lite håp om at hovedindeksen kunne stoppe like under 615-nivået, men det ble knust da også den viktigste tekniske støtten i området 608 - 603 ble brutt.I uken som gikk ble den tekniske motstanden på det nivået testet, men det ble foreløpig med testen og hovedindeksen snudde rett ned igjen.603 - 608 er det viktigste motstandsnivået i første omgang, ved en eventuell rekyl opp igjen, og det må brytes på stigende volum for å signalisere videre oppgang mot de neste motstandsnivåene, som kommer på 615-, 625- og 635-nivået.På nedsiden er det 585- og 580-nivået som blir viktig kommende uke. Skulle de bli brutt også kan hovedindeksen fortsette ned mot 565-nivået og den stigende trendlinjen i bunnen av chartet. Da vil det også spøke for oppgangen i år. Hovedindeksen avsluttet fjoråret på 576,04.Potensialet er nå foreløpig ned til 585-nivået, men de to siste ukenes utvikling har også åpnet for testing av den stigende trendlinjen på 565-nivået.Det kan fremdeles komme en korreksjon opp igjen mot 608-nivået, men med mindre den tekniske motstanden skulle bli brutt, på stigende omsetning, kan en slik oppgang bare være forbigående.Slik utviklingen nå er kan en slik eventuell oppgang være en anledning til å selge unna litt, slik at man ikke går ned med mer enn høyst nødvendig. For som vi også skrev forrige søndag, er det ikke sikkert at 565-nivået er bunnen i denne syklusen.Utviklingen kommende uke kan bli avgjørende for avslutningen på børsåret 2015 og starten på 2016.