Sparer to milliarder på billig olje

SAS sparer en tredjedel av drivstoffutgiftene i vinter grunnet lav oljepris.

Foto: Scanpix
Børs

– Nå gir lavere oljepris et reelt bidrag, sier SAS-sjef Rickard Gustafson til DN.I perioden fra august til oktober var drivstoffregningen rundt en tredjedel lavere enn året før.Hvis oljeprisen holder seg under 50 dollar fatet, vil SAS spare over to milliarder svenske kroner det neste året.– Forhåpentlig gir det en positiv effekt. Men historien har vist at inntektsnivået faller så snart bransjen tar ut den effekten i form av lavere kostnader. Vi må være forberedt på det, sier Gustafson, som er langt mer bekymret for  den nye flyseteavgiften, som skal gi vel én milliard kroner i ekstra inntekter til statsbudsjettet.– Jeg reagerte med bestyrtelse, sier Gustafson til DN, og mener den norske regjeringen ødelegger for seg selv.