Spetalen-emisjon i boks etter Orkla-kjøp

Weifa, med Øystein Stray Spetalen på eiersiden, har hentet penger til satsingen på dusjsåpe og intimvask.

Børs

Weifa fortalte i går ettermiddag markedet om en avtale med Orkla vedrørende kjøp av Cederroth AS for totalt 115 millioner kroner.Cederroth eier merkevarene Asan (i Norge) og Sana (i Sverige), som består av en produktserie innen dusjsåpe og intimvask.For å finansiere kjøpet ville Weifa iverksette en rettet emisjon på inntil 119 millioner nye aksjer mot norske og internasjonale investorer.Selskapet melder fredag morgen at emisjonen er fullført.118,5 millioner nye aksjer er plassert til kurs 1,00 kroner, tilsvarende et bruttoproveny på 118,5 millioner kroner.60 millioner kroner ble garantert av Watrium AS, Strata Marine & Offshore AS, og Holta Life Sciences AS.Emisjonen ble delt i to transjer inntil rundt hhv. 79,3 og 39,7 millioner nye aksjer.I en separat børsmelding skriver selskapet at både toppsjef Kathrine Gamborg Andreassen og finansdirektør Simen Nyberg-Hansen ble tildelt to millioner aksjer hver.Mer om emisjonen her. Mer om innsiderne her.