Spetalen-selskap kjøper Orkla-merker - varsler emisjon

Weifa, med Øystein Stray Spetalen på eiersiden, satser på dusjsåpe og intimvask.

Børs

Weifa har i dag inngått en avtale med Orkla om kjøp av Cederroth AS for totalt 115 millioner kroner, går det frem av børsmeldinger fra begge parter torsdag ettermiddag.Cederroth eier merkevarene Asan (i Norge) og Sana (i Sverige), som består av en produktserie innen dusjsåpe og intimvask.Orkla fikk godkjent oppkjøpet av Cederroth tidligere i år, hvis Asan og Allévo selges. - På bakgrunn av dette er det i dag inngått avtale om salg av Asan og Sana, skriver Orkla i sin melding.Foruten varemerkene Asan og Sana omfatter transaksjonen også tilhørende opphavsrettigheter og varelager. Porteføljen hadde et nettosalg på 52,7 millioner kroner i 2014 i Norge og Sverige samlet, opplyser Orkla.Iverksetter emisjon For å finansiere kjøpet vil Weifa iverksette en rettet emisjon på inntil 119 millioner nye aksjer mot norske og internasjonale investorer.Carnegie er hyret inn som tilrettelegger.60 millioner kroner er garantert av Watrium AS, Strata Marine & Offshore AS, og Holta Life Sciences AS.Bøkene ble åpnet ved stengetid på børsen torsdag, og lukkes fredag klokken 08:00. Emisjonen vil bli delt i to transjer inntil rundt hhv. 79,3 og 39,7 millioner nye aksjer.Les mer her.