Statoil-fall bidrar til en rød dag på Oslo Børs

Tirsdag peker pilen ned. 2015 står ikke frem som et fabelaktig børsår.

Børs

Det har vært en rød tirsdag på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 588,64 poeng, ned 0,42 prosent.Det er så langt omsatt aksjer for 850 millioner kroner.Det betyr at hovedindeksen på Oslo Børs kun har lagt på seg 2,3 prosent hittil i år.Veien videre- Vi forventer at 2016 og 2017 blir vesentlig bedre da amerikansk økonomi omsider har blitt selvdreven. Med andre ord kan 2016 og 2017 bli år der USA drar resten av verden fremover, skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens rapport fra Netfonds.OljeEt fat Nordsjøolje omsettes for 36,34 dollar, opp 0,44 prosent.Les også: - Det er krefter som virker i motsatt retningIfølge Bloomberg News ventes oljelagrene i USA å ha steget med ytterligere en million fat når USAs energiinformasjonskontor (EIA) onsdag offentliggjør sine tall for uken frem til 18. desember.- For tiden dreier alt seg om markedsandeler og mot. WTI fortsetter å bevege seg nedover, og volatiliteten bør bidra til at det etableres et bunnivå, sier investeringssjef i Ayers Alliance Securities i Sydney, Jonathan Barratt, til Bloomberg News.Statoil Statoil faller 1,33 prosent til 118,50 kroner.Flere ansatte i Statoil er sparket i forbindelse med det selskapet omtaler som korrupsjon og bedrageri avdekket gjennom interne granskninger.- Det er en blanding av bedrageri og korrupsjon i den forstand at enkelte ansatte har oppnådd en fordel for seg selv. Men det er bedrageri i forhold til selskapet Statoil, sier leder for Statoils antikorrupsjonsgruppe, Carine Smith Ihenacho, til NRK.Norske Skog Norske Skog har kommet til enighet med den store obligasjonseier- og aksjonærgruppen GSO Capital Partners og Cyrus Capital Partners om en ny refinansieringsavtale for obligasjonene med forfall i 2016 og 2017. Det fremkommer av en melding tirsdag, ifølge TDN Finans.Som en del av enigheten, vil Norske Skog terminere byttetilbudet fra 17. november og lansere et nytt byttetilbud.Aksjen er opp 3,56 prosent til 2,62 kroner.Thin Film Electronics Thin Film Electronics skriver i en børsmelding tirsdag morgen at selskapet inngår et strategisk partnerskap med Jones Packaging Inc.De to selskapene skal arbeide med å integrere Thin Films NFC OpenSense-teknologi i Jones' papp-forpakninger til medisinindustrien.Som en del av avtalen har Jones bestilt et sekssifret antall NFC OpenSense-brikker.Aksjen legger på seg 10,54 prosent til 3,25 kroner.NRC NRC Group opplyser at selskapets reparasjonsemisjon på inntil 375.000 nye aksjer var overtegnet. Ifølge en melding har styret i selskapet besluttet å allokere og utstede 375.000 nye aksjer i selskapet til tegningskurs 40 kroner per aksje.Investor Jan Haudemann-Andersens investeringsselskap Datum er største eier i NRC Group med 5,1 millioner aksjer, eller 14,75 prosent av aksjebeholdningen.Aksjen stiger 2,71 prosent til 49,30 kroner. Det betyr at verdien på selskapet har økt med over 265 prosent siden nyttår.Telenor Telenors thailandske datterselskap DTAC har ifølge en fersk melding en målsetning om å nå 4,5 millioner 4G-kunder i 2016.Selskapet vil dermed mer enn doble antallet fra dagens om lag 2,2 millioner 4G-kunder.Kundene skal ifølge TDN Finans kapres gjennom en aggressiv markedsføringskampanje.Telenor faller 0,42 prosent prosent til 143,60 kroner.

Nyheter
Børs