Statoil selger eiendommer

Statoil har inngått en avtale om salg av kontorlokalene i Trondheim og Stjørdal. Prislappen er drøyt 1,75 milliarder kroner.

Børs

Kjøper av byggene er TRD Campus AS, et prosjekt etablert av Pareto Securities. Salget er den største eiendomstransaksjonen i Trøndelag hittil i år, skriver Adresseavisen.Samtidig inngår Statoil leieavtaler på 15 år for de samme byggene, med mulighet for forlengelse.De to kontorbyggene har et areal på til sammen 66.000 kvadratmeter.– Vi har med denne avtalen sikret oss en lang horisont for bruk og utnyttelse av eiendommene, sier direktør Kåre Thomsen, som er ansvarlig for kontorbyggene i Statoil, i en pressemelding.Statoil solgte i sommer hovedkontoret på Forus i Stavanger for 2,5 milliarder kroner.Forrige uke tilbød Statoil alle ansatte å søke om sluttpakke. Bakgrunnen er et ønske om å slanke bemanningen med 20 prosent.Samtidig som oljeprisen faller voldsomt og pengene renner ut, fastslår selskapet at utbyttet skal øke over tid. Analytikere anslo i Dagens Næringsliv sist tirsdag at Statoil må låne rundt 50 milliarder kroner neste år dersom utbyttenivået skal opprettholdes.